installing Zuluru on DreamHost VPS

Questions related to installing Zuluru 3

installing Zuluru on DreamHost VPS

Postby gymmic » Mon Aug 26, 2019 7:11 pm

Hello everyone. I have been racking my head on this for over three weeks, and finally gave in and decided to ask for help.
I seem to be having similar problems to the other two posts on this topic. However, none of the workarounds or other solutions that I have seen here or online have helped me.

For some back story, I am good enough to get me in trouble and sometimes lucky when I can get stuff to work.
I am pretty good at following instructions and trying to resolve things on my own, but for the life of me I can't figure this out.

I followed the instructions provided with the main git clone as well as looked at the steps that the other post on installing zuluru3 has. No Dice.

The web client error is this:

An Internal Error Has Occurred

Error: An Internal Error Has Occurred.


When I look at the Zuluru logs I see this:

2019-08-26 15:59:45 Error: [Cake\Database\Exception\MissingDriverException] Database driver Cake\Database\Driver\ could not be found.
#0 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Database/Connection.php(120): Cake\Database\Connection->setDriver('Cake\\Database\\D...', Array)
#1 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Datasource/ConnectionRegistry.php(89): Cake\Database\Connection->__construct(Array)
#2 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Core/ObjectRegistry.php(97): Cake\Datasource\ConnectionRegistry->_create('Cake\\Database\\C...', 'default', Array)
#3 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Datasource/ConnectionManager.php(205): Cake\Core\ObjectRegistry->load('Cake\\Database\\C...', Array)
#4 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/ORM/Locator/TableLocator.php(242): Cake\Datasource\ConnectionManager::get('default')
#5 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/ORM/TableRegistry.php(149): Cake\ORM\Locator\TableLocator->get('Configuration', Array)
#6 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/src/Middleware/ConfigurationLoader.php(29): Cake\ORM\TableRegistry::get('Configuration')
#7 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/src/Middleware/ConfigurationLoader.php(18): App\Middleware\ConfigurationLoader::loadConfiguration(Object(Cake\Http\ServerRequest))
#8 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Http/Runner.php(65): App\Middleware\ConfigurationLoader->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response), Object(Cake\Http\Runner))
#9 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Routing/Middleware/AssetMiddleware.php(88): Cake\Http\Runner->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response))
#10 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Http/Runner.php(65): Cake\Routing\Middleware\AssetMiddleware->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response), Object(Cake\Http\Runner))
#11 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Error/Middleware/ErrorHandlerMiddleware.php(96): Cake\Http\Runner->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response))
#12 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Http/Runner.php(65): Cake\Error\Middleware\ErrorHandlerMiddleware->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response), Object(Cake\Http\Runner))
#13 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Http/Runner.php(51): Cake\Http\Runner->__invoke(Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response))
#14 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/vendor/cakephp/cakephp/src/Http/Server.php(98): Cake\Http\Runner->run(Object(Cake\Http\MiddlewareQueue), Object(Cake\Http\ServerRequest), Object(Cake\Http\Response))
#15 /home/admin_esysa/esysa.org/Zuluru3/webroot/index.php(41): Cake\Http\Server->run()
#16 {main}
Request URL: /webroot/installer/install

I checked my php.ini settings to make sure all of the drivers are correct. I tested a connection php script from this server to see if that was the issue, and I was able to connect just fine.

From my understanding installer/install will prompt be for DB settings, correct? Or do I need to set that up somewhere?
It could be that this is just due to my lack of experience with this sort of stuff.

I am grateful to those that can pointe in the right direction.
gymmic
 
Posts: 1
Joined: Sat Aug 24, 2019 4:26 pm

Return to Zuluru 3 Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron